RTV Noord bereikt 87 procent van de Groningers
20 juli 2015 
1 min. leestijd

RTV Noord bereikt 87 procent van de Groningers

RTV Noord heeft met al zijn media het hoogste bereik van alle regionale omroepen in Nederland. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse onderzoek van marktonderzoeksbureau Motivaction. RTV Noord bereikt met radio Noord, TV Noord en online maar liefst 87 procent van de Groningers. Noord is daarmee koploper van de regionale zenders. Het onderzoek, dat bij alle regionale omroepen wordt uitgevoerd, is in onze provincie gehouden onder ruim 800 Groningers.

Bereikcijfers per medium

Radio Noord bereikt op weekbasis 35 procent van alle Groningers. Dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen dat 31 procent was. Ruim 40 procent van alle Groningers gebruikt de online-mogelijkheden van de RTV Noord, zoals de website, de apps voor de mobiele telefoons en de Facebookpagina. TV Noord is goed voor een weekbereik van 53 procent.

Hoofdredacteur Mischa van den Berg van RTV Noord is tevreden: ‘We zien een lichte daling bij TV maar een mooie groei van de online-kanalen. Dat RTV Noord zo veel Groningers bereikt is iets waar we trots op zijn.’

Wilt u gebruik maken van dit grote platform en wilt u specifiek Groningers bereiken? Adverteren bij RTV Noord opent deuren. Zo kunt u zowel een radio- als een tv-campagne starten bij RTV Noord. Allebei kan natuurlijk ook. Meer geïnteresseerd in online adverteren? Ook dan zijn wij er voor u. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.