5 Tips voor uw radiocommercial
25 november 2021 
in Radio
1 min. leestijd

5 Tips voor uw radiocommercial

U wilt adverteren door middel van een radiocommercial? Goed idee! Maar hoe zorgt u ervoor dat iedereen in Groningen het straks over die commercial heeft? Wij geven u de vijf beste tips voor een goede radiocommercial.

De vijf beste tips voor een goede radiocommercial

1. Zorg voor een goed idee

Een radiocommercial maken vergt creativiteit. Daarom is het vaak een goed idee om een creatief team of freelancer in te schakelen voor een goed idee voor uw eigen radiocommercial. Goede radiocommercials zijn verrassend en opvallend. De score van zo’n creatieve commercial zal zeker beter zijn dan die van een ‘standaard’ radiocommercial.

2. Less is more

Bepaal (eventueel samen met het creatieve team) maximaal één Unique Selling Point (USP) van uw organisatie of dienst. Daar draait uw radiocommercial om. Probeer niet teveel toeters en bellen in de commercial te proppen en zorg voor één kernonderwerp. Denk daarbij vanuit het probleem van de klant. Wat biedt uw dienst of product om dit probleem op te lossen.

3. De kracht van herhaling

Noem minimaal twee keer de naam van uw bedrijf of uw product in de radiocommercial. Drie keer is nog beter, als het maar natuurlijk klinkt. Zo blijft de naam goed hangen en zullen luisteraars eerder op zoek gaan naar die naam, bijvoorbeeld via Google.

4. Kies een simpele URL

U wilt de luisteraar meer informatie bieden naar aanleiding van de radiocommercial. Meestal gebeurt dit online. Kies daarom voor een makkelijk te onthouden website. (Fout = www.onderneming.nl/pagina/actie/radiocommercial/belnu. Goed = www.onderneming.nl/radioactie) U kunt ook kiezen voor een actiewebsite, zodat u deze volledig kunt inrichten met de actie die u communiceert via de radiocommercial. Daarnaast ziet u direct hoeveel online bezoekers de commercial oplevert.

5. Zet een audiologo in

Een audiologo is een herkenbare tune die ook wel eens jingle wordt genoemd. Denk bijvoorbeeld aan de tune van Ikea of die van Unox. Ze spreken direct tot de verbeelding en zijn erg herkenbaar. Een goede geluidsstudio kan een audiologo voor u maken.

Wilt u advies over het produceren van uw eigen radiocommercial? Of wilt u zien wat het inzetten van een radiocommercial op Radio Noord voor uw bedrijf kan doen? Wij helpen u graag verder! Neem contact op met één van onze accountmanagers voor een afspraak.