Supersnel naamsbekendheid opbouwen

Bereik élke week 92.000 Groningers!

radio-noord-edwin

Waarom adverteren op Radio Noord?

U heeft een bedrijf en het is aanpoten. De omstandigheden zijn soms best pittig en u merkt dat. En er is tegenwoordig veel mogelijk op gebied van marketing, maar wat is nou de beste keuze? Online is alles meetbaar, bijvoorbeeld met alle nieuwe social media. Maar zit uw doelgroep daar wel? En moet er niet steeds meer geld bij om dezelfde groep mensen te bereiken? Zet het juiste kanaal in dat snel zorgt voor bekendheid in Groningen.


Succesvol adverteren op Radio Noord:

 • Marktleider in provincie Groningen
 • Zo'n 150 Groningse ondernemers adverteerden al succesvol bij RTV Noord
 • Perfect in te zetten voor tijdelijke acties of boodschappen 

Wekelijks enorm bereik

Elke week bereiken we zo'n 92.000 Groningers via Radio Noord. Laat van u horen!

Goed meetbaar

U kunt na uw campagne de cijfers inzien over uw bereik, en de contactfrequentie.

Begeleiding bij productie

Een radiocommercial maken is niet duur en snel te maken. Wij doen het werk voor u.

Wat levert een radio-campagne op?

Een radiocommercial kan u heel veel brengen. Denk aan een enorme naamsbekendheid. Geregeld zingen mensen slogans mee van adverteerders op de radio. Of ze doen uitspraken die ze horen in een commercial. Met radio komt u letterlijk tussen de oren van de doelgroep. Ook de traditionele media zoals radio, zijn gewoon meetbaar. In de eindevaluatie bespreken we samen de cijfers. We kunnen u laten zien hoeveel contacten u in totaal heeft gehad. We laten u de contactfrequentie zien (hoe vaak heeft u één persoon bereikt). Daarnaast ziet u het totaal aantal uitgezonden commercials én het totale bereik van uw radiocampagne.


 • Radio is zeer geschikt voor korte campagnes om bijv. een evenement of open dag te promoten
 • U kunt flink de aandacht trekken met een goede commercial
 • Hoge contactfrequentie door trouwe luisteraars
 • Uw naamsbekendheid wordt flink verhoogd in Groningen
 • Met de juiste inzet stijgt het aantal klanten
 • Er zullen meer online bezoekers naar uw website komen

Dit vinden andere adverteerders

De verkoop stijgt
 Ik merk dat het adverteren voor ons  goed aanslaat. We hebben veel reacties in de winkel van mensen die bij ons komen via de radioreclame of de dagtv-reclame. Daarnaast zien we ook dat de verkoop stijgt!

Niek van Herwerden

Scootmobielwinkel Haren

Ze kennen je van de radio
Onze focus ligt op naamsbekendheid opbouwen en top of mind blijven. Mensen moeten je kennen zodra er een probleem is. Je hoort iedereen wel over onze commercial. Ze kennen je  van de radio.
de winter rioolservice
Willem de Winter

De Winter Rioolservice

We worden opgemerkt

Ons succes is mede te danken aan RTV Noord. De opvallende reclames die we alleen in de spits inzetten, zijn voor ons een goede manier geweest om naamsbekendheid op te bouwen. Onze reclames worden opgemerkt.

kor-nijdam-bengs
Kor Nijborg,

BENGS

Wat gebeurt er als u op radio gaat adverteren?

mediavoorstel advertenties tv

Stap 1: Mediavoorstel op maat

We adviseren u tijdens een gratis adviesgesprek over de manier waarop u radio het beste kunt inzetten voor een fantastisch resultaat. Daarna werken we een mediavoorstel uit dat past bij uw doelen. We adviseren u over de lengte van de commercial, het aantal spots en de looptijd van de campagne.

productie radiocommercial

Stap 2: Persoonlijk productieteam

Eén van onze producenten werkt een creatief concept uit en na akkoord produceren zij een opvallende radiocommercial. Natuurlijk mag u zelf de stem(men) kiezen en we adviseren u over bijpassende muziek of een audiologo. Daarna gaat de commercial in productie, binnen een aantal dagen is deze klaar.
radiocommercial uitzenden

Stap 3: Uw commercial op radio

Uw commercial wordt uitgezonden op Radio Noord, volgens het uitzendschema dat u heeft goedgekeurd. Zo kunt u precies op tijd inschakelen om uw commercial zelf te horen. Binnen no-time stijgt uw naamsbekendheid in Groningen!

Stap 4: Bijsturen en evaluatie

Tijdens en na afloop van uw radio-campagne bespreken we samen hoe u de inzet heeft beleefd. We hebben de cijfers voor u en laten zien hoe vaak u uw doelgroep heeft bereikt, wat uw totale bereik is en hoeveel uw commercial is uitgezonden. We kijken waar de verbeteringen liggen en passen de uitzendingen zo aan dat uw volgende campagne net zo'n groot succes wordt.

Wat kost adverteren op radio?

Inmiddels bent u vast overtuigd van de kracht van Radio Noord. Nu nog het antwoord op een andere belangrijke vraag: Wat kost adverteren op radio? Om een goed voorstel voor u te maken, zijn er een aantal vragen zoals:

 • Heeft u al een commercial of moet deze worden gemaakt?
 • Hoeveel weken wilt u uw commercial uitzenden?
 • Hoeveel commercials wilt u in totaal uitzenden?
 • Hoeveel seconden duurt uw commercial?

Een radio actiepakket heeft u al voor een paar duizend euro. U bent dan maar liefst 4 weken te horen op Radio Noord. Dit bedrag is zelfs al inclusief een commercial voorzien van 1 dames- of herenstem. 


Voor het maken van een radiocommercial, moet u rekening houden met een investering van een paar honderd euro. Dit bedrag is afhankelijk van uw wensen. Als u bijvoorbeeld 2 stemmen wilt gebruiken of een audiologo wilt toevoegen, dan worden de kosten wat hoger. Wij maken commercials niet zelf. Hiervoor hebben we producenten waarmee we samenwerken. Beluister hier een aantal radiocommercials van enkele adverteerders.


We maken altijd een voorstel op maat voor u, waarbij we rekening houden met uw wensen, doelen en de doelgroep die u wilt bereiken. Aan de hand van uw doelen kunnen wij een passend voorstel maken dat binnen uw budget valt. Er is heel veel mogelijk en we kunnen snel schakelen. We komen graag langs voor een vrijblijvend advies. 

Fred tobben

Gratis adviesgesprek

Radio Noord is een prachtig kanaal om uw naamsbekendheid in recordtijd op te bouwen. Samen kijken we:
 • Hoe u radio voor u kunt laten werken binnen enkele weken tijd
 • Op welke manier u opvalt met uw commercial
 • Hoe een radiocampagne u extra omzet oplevert

Graag tot snel!

Fred Többen, senior accountmanager