Online zichtbaar op hét nieuwsplatform van Groningen

Lift mee op het succes van onze online diensten

Waarom online adverteren bij RTV Noord?

Online groeit enórm. Per maand telt de website en app van RTV Noord ruim 10,7 miljoen bezoeken. En daar profiteren adverteerders ook van mee. RTV Noord wordt namelijk gezien als betrouwbare en waardevolle afzender. En dát werkt ook door in de advertenties die ons publiek ziet op de website en in de app.


U bent daarnaast verzekerd van goede kwaliteit en zichtbaarheid op de beste plekken. Logisch dat online onderdeel is van bijna elke marketingcampagne.


Succesvol online adverteren op rtvnoord.nl:

 • Elke maand ruim 10.700.000 bezoeken
 • Mooi middel ter ondersteuning van andere media zoals radio en tv
 • Bouw naamsbekendheid op in eigen regio

Enorm bereik

Gemiddeld staat de teller op ruim 10,7 miljoen bezoeken per maand.

Goed meetbaar

U kunt na uw campagne de cijfers inzien over het aantal impressies, aantal clicks en de CTR.

Begeleiding bij productie

Een online bannerset maken is niet duur en wordt gemaakt door onze ervaren designers.

Wat levert online adverteren op?

U wordt online via onze kanalen veel en vaak gezien en dat merkt u ook in uw (online) resultaten. Online mogelijkheden voor adverteren op RTV Noord lopen uiteen van displaymarketing tot videocommercials, die worden getoond op onze website en/of app.

Daarnaast kunt u uw online banners ook inzetten op een bepaald gebied van de provincie, bijvoorbeeld in een straal van 50km rondom Uithuizen. U maakt dan gebruik van geotargeting: uw advertentie (banner) verschijnt alleen op de plek waar uw doelgroep zich bevindt. Geotargeting is het gericht plaatsen van online banners op basis van de geografische locatie van de websitebezoeker. Met geotargeting kunt u dus zelf bepalen in welke stad of welk dorp uw advertentie vertoond wordt. Zo zet u uw budget zo effectief mogelijk in.


 • Verhoog uw bekendheid en laat uzelf zien aan ons publiek
 • Grote hoeveelheid vertoningen
 • Meer online bezoekers naar uw website

Dit vinden andere adverteerders

We krijgen meer respons via de site
We adverteren door middel van een video in de app van RTV Noord. Sinds onze reclame daar wordt vertoond, worden we in onze omgeving veel nagekeken, en krijgen we meer respons via de website.
jeffrey frankes

Jeffrey Frankes,

Frankes Stofferingen

Flinke verhoging offerte aanvragen
RTV Noord adviseerde om eerst onze eigen website aan te pakken. De combinatie van radio en online bleek daarna erg effectief. Alles bij elkaar leidde het tot een flinke verhoging van het aantal informatie- en offerte aanvragen.
Bert Fledderman,

Bouwbedrijf Fledderman

Wat gebeurt er als u online gaat adverteren?

banner preroll

Stap 1: Banners of pre-rolls?

U kunt online kiezen uit twee soorten advertenties. De banners worden geplaatst op rtvnoord.nl en in onze app op zichtbare plekken, tussen onze artikelen en video's. De pre-roll is een video die wordt geplaatst als advertentie voor onze nieuwsvideo's. Deze pre-rolls zijn niet weg te klikken. Samen met u kijken we naar uw doelen en welke manier daar het beste bij past.

banner design

Stap 2: Productie banners of video

Eén van onze producenten werkt een creatief concept uit en na uw akkoord maakt de producent een opvallende banner of een aansprekende pre-roll. U keurt de uitingen goed en we kunnen ze inzetten!
online banner

Stap 3: Uw uiting online

Uw banners komen online op onze website of/en in onze mobiele app. Uw banners draaien nu mee in een carrousel van banners. Binnen no-time stijgt uw zichtbaarheid in Groningen!

Stap 4: Bijsturen en evaluatie

Tijdens en na afloop van uw online campagne bespreken we samen hoe u de inzet heeft beleefd. We hebben de cijfers voor u en laten zien hoe uw campage heeft gescoord. We kijken waar de verbeteringen liggen en passen de inzet zo aan dat uw volgende campagne net zo'n groot succes wordt.

Wat kost online adverteren op rtvnoord.nl?

U wilt online adverteren bij hét nieuwsplatform van Groningen? Dan nu nog het antwoord op een andere belangrijke vraag: Wat kost online adverteren op rtvnoord.nl? Om een goed voorstel voor u te maken, zijn er een aantal vragen zoals:

 • Heeft u al een banner of video of moet deze worden gemaakt?
 • Hoeveel impressies wilt u inzetten?
 • Hoe lang wilt u uw campagne laten lopen?

Voor de online banners werken we met CPM tarieven, dat zijn kosten per 1.000 vertoningen. Voor een bepaalde periode koopt u impressies (vertoningen) in en deze kunt u op elk platform inzetten. Denk hierbij aan de desktop, app, mobiele- en tablet website. Een online campagne boekt u al vanaf 900,- euro (excl. btw). Daarvoor krijgt u 300.000 impressies.


We maken altijd een voorstel op maat voor u. Samen bepalen we de duur van de campagne en wij helpen u met antwoorden op de bovenstaande vragen. Aan de hand van uw doelen kunnen wij een passend voorstel maken dat binnen uw budget valt.

Gratis adviesgesprek

Online adverteren is een mooie oplossing om uw bekendheid in recordtijd op te bouwen. Samen kijken we:
 • Hoe u online voor u kunt laten werken binnen enkele weken tijd
 • Op welke manier u opvalt met uw banner of pre-roll
 • Hoe u extra clicks naar uw website genereert

Graag tot snel!

Sebastian Boer, accountmanager