Digitale radio in opkomst
31 maart 2015 
0 min. leestijd

Digitale radio in opkomst

De tijd dat u Radio Noord alleen maar in Groningen kon horen is voorbij. Tegenwoordig maakt het niet meer uit waar ter wereld u zit, via internet zijn de meeste radiozenders overal al te horen.  Digitale radio zorgt voor een vergroting van die luisterervaring.

Hoe werkt digitale radio?

Op dit moment is digitale radio nog in opkomst. Toch is het duidelijk dat dit de toekomst is. FM zenders zullen verdwijnen en DAB+ zenders komen hiervoor in de plaats. Het wordt daardoor ook makkelijker om uw favoriete radiozender onderweg te luisteren. Streaming gebeurt nu nog vaak via internet. Dat is met digitale radio niet meer nodig. Met behulp hiervan verbruikt u namelijk geen data, maar plukt u de frequenties zo uit de lucht met behulp van een antenne. Een apparaat met DAB+ instelling is alles wat nodig is.

De voordelen van digitale radio

Een voordeel is dat de luisterervaring vergroot wordt en de radiozender overal en altijd bereikbaar zijn. Het bereik van radiozenders wordt dus groter. De inzet van radiocampagnes wordt dus óók groter wanneer Radio Noord ook digitaal gebruikt wordt.

Trend: radio onderweg

Radio luisteren via een smartphone heeft een stabiele luisterplaats ingenomen. Bijna 1 op de 5 Nederlanders luistert wel eens via de smartphone naar radio. Muziek luisteren via de radio op smartphone is groter dan eigen muziek via smartphone beluisteren. Radio luisteren via de computer is eveneens populair. Via de computer wordt gemiddeld 93 minuten per week naar de radio geluisterd.

Bron: Rabfm