Display marketing? Heel simpel!
10 september 2021 
in Online
1 min. leestijd

Display marketing? Heel simpel!

Bij RTV Noord stijgen de online bezoeken al maanden. We zien dat mensen nog altijd meer en meer gebruik maken van onze website én de RTV Noord app via de smartphone of tablet. Mensen willen direct het laatste nieuws kunnen opzoeken, dit gaat het snelst via de online kanalen. Op de website www.rtvnoord.nl hebben adverteerders de mogelijkheid om te adverteren aan de hand van display marketing. Maar wat is dat precies en hoe werkt het? Wij leggen het uit.

Wat is display marketing?

Display marketing wordt ook wel display advertising genoemd. Met een banner (eigenlijk niks anders dan een digitale advertentie) kunt u adverteren op de website van iemand anders, in dit geval die van RTV Noord. Een banner is een online beeldadvertentie, deze kan bestaan uit een stilstaand beeld, of een bewegend beeld.

Waarvoor kunt u display marketing inzetten?

Display marketing bij RTV Noord wordt vaak ingezet om de naamsbekendheid van een dienst, bedrijf of product te verhogen. De kracht van herhaling zullen we maar zeggen. Daarnaast is het ook geschikt om acties te communiceren of om een imago te verbeteren.

Hoe werkt het?

Wanneer u display marketing wilt inzetten, moet u een set banners laten ontwikkelen door een designer. Vervolgens worden deze banners door ons geplaatst op de website en in de apps van RTV Noord. Dit alles kan binnen en paar dagen gerealiseerd worden. Uw banner staat vervolgens online. Wanneer bezoekers van onze website of app op uw banner klikken, verwijzen wij ze door naar uw eigen website. Daar kunnen ze alle informatie over uw dienst of product vinden.

Wat kost het?

Bij display marketing wordt er in de meeste gevallen betaald op basis van CPM (Cost Per Mille). Dat betekent dat u betaalt per 1.000 vertoningen van uw banner. U weet dus zeker dat dit aantal bezoekers uw banner heeft kunnen zien.

Om u te kunnen vertellen wat de kosten zijn van display marketing, is het van belang om te weten wat uw doelen zijn. Daarnaast zouden we graag weten hoe lang én hoeveel u zichtbaar wilt zijn. Natuurlijk kunnen we hierover meedenken, onze ervaring heeft ons geleerd hoe we online het beste kunnen inzetten voor uw bedrijf of organisatie. Maar één ding is zeker, zet de kosten tegenover een advertentieplaatsing in de krant en u ziet hoe interessant display marketing is.

Heeft u vragen of kunnen we u adviseren over display? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers?