Responsive of mobiele website - Wat kiest u?
18 april 2016 
0 min. leestijd

Responsive of mobiele website - Wat kiest u?

Regelmatig krijgen onze accountmanagers de vraag: “Moet ik een responsive of een mobiele website laten bouwen?”

Als eerste kort het verschil tussen een responsive en een mobiele website:

  • Bij een responsive website heeft u één site met één ontwerp dat geschikt is voor alle apparaten (mobiel, tablet, laptop). De responsive website anticipeert op het type apparaat en met name het schermformaat waarmee uw klant de site bezoekt. Informatie wordt grafisch zo ingedeeld dat voor iedere bezoeker de optimale gebruikservaring wordt gecreëerd.
  • Een mobiele website is een tweede website, speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd voor gebruik op tablet of smartphone. Deze draait vaak op een eigen subdomein bijvoorbeeld m.domeinnaam.nl.

Wat nu te kiezen?

Een responsive website past zich aan op de resolutie van de gebruiker. Het nadeel aan responsive websites is dat ze op smartphones meer moeite hebben met (afbeeldingen) laden. Een mobiele website is juist weer lastiger te onderhouden. Het is maatwerk en u moet twee sites onderhouden: uw desktop website en uw mobiele site. Webteksten moet u bijvoorbeeld op zowel de desktop website als op de mobiele website bijwerken. Dus heeft u een drukke winkel en weinig tijd voor uw website? Dan raden wij aan om voor een responsive website te kiezen.

Bron: http://www.frankwatching.com/archive/2016/04/02/hoe-maak-je-een-succesvolle-landingspagina-infographic/?utm_source=Measuremail&utm_medium=wekelijkse-nb&utm_campaign=