TV beste medium om boodschap over te brengen
13 juli 2017 
1 min. leestijd

TV beste medium om boodschap over te brengen

In het Neustar onderzoek zijn de effecten van diverse reclameplatformen onderzocht. Volgens een update in dit onderzoek blijft TV het sterkste medium om een boodschap over te brengen op consumenten. De update in het onderzoek werd gedaan, omdat de ontwikkelingen in medialandschap snel gaan en er telkens nieuwe platformen bijkomen, zoals online video.

Massa media

Ondanks alle nieuwe technologieën en ontwikkelingen online, blijft TV het beste medium om een merkboodschap over te brengen op een grote groep consumenten. Het onderzoek werd uitgevoerd in de branches elektronica, fastfood restaurants en film. In 2015 werd al bekend dat TV het beste scoort, maar nu in 2017 is dat nog steeds niets veranderd.

Conclusies

Er zijn drie belangrijke conclusies in dit onderzoek:

1. ROI is beter met TV
In het onderzoek is in één van de scenario’s TV verwijderd uit het mediaplan, en alleen online reclame werd ingezet. De ROI daalde daardoor met 18%. Bij TV-reclame voor films, steeg de verkoop van bioscoopkaarten met 40%. Daarnaast steeg de online engagement, in vergelijking met de inzet van organic search en social media alleen.

2. TV is efficient
Met behulp van de inzet van TV reclames, werden KPI’s het meest efficiënt behaald. Dit in vergelijking met andere platformen (on- en offline).

3. TV reclame effectiever dan user generated content
Bij doelgroep targeting zijn minder impressies nodig om een respons te genereren dan bij andere platformen.

Bron: Screenforce