Vacatures vervullen met een regionale wervingscampagne
09 mei 2023 
2 min. leestijd

Vacatures vervullen met een regionale wervingscampagne

Wellicht bent u op dit moment (net als veel andere werkgevers) op zoek naar personeel. Het kan voelen als zoeken naar een speld in een hooiberg... Zeker in een wat dunbevolkter gebied als Groningen. Maar we hebben goed nieuws. Een tijdje terug testten twee organisaties een regionale wervingscampagne via RTV Noord, en met succes.

Personeel werven via regionale media

De inzet van de regionale omroep is een effectieve manier gebleken om vacatures te vervullen. We bereiken een groot aantal potentiële werknemers in een specifieke regio. Een aantal tips wanneer u wilt gaan werven via onze kanalen:

  • Maak een duidelijke en beknopte vacaturetekst die de doelgroep aanspreekt, deze plaatst u op uw eigen website
  • Creëer een pakkende radiocommercial, displayadvertentie of tv-commercial die de aandacht trekt van potentiële kandidaten. Wij helpen u uiteraard bij het maken van de commercial of advertentie, maar u kunt het ook zelf doen.
  • Zorg ervoor dat contactgegevens, zoals e-mailadres of website duidelijk vermeld staan, zodat geïnteresseerden direct kunnen solliciteren.
  • Meet de effectiviteit van uw vacature-promotie door het aantal sollicitanten te volgen dat via de regionale omroep binnenkomt. Na elke campagne krijgt u van ons de resultaten ook toegestuurd over het bereik van uw campagne.

Door deze stappen te volgen, kun je via regionale omroepen je vacatures effectief vervullen en het bereik van je wervingscampagne vergroten.

Hoe Raadsveld Kunststof Kozijnen met succes personeel vond via Radio Noord

Onder meer de Elzinga Groep uit Uithuizermeeden, Raadsveld Kunststof Kozijnen en RTV Noord zelf lanceerden onlangs succesvolle campagnes om nieuw personeel te werven. Bij Raadsveld werd een nieuwe medewerker gezocht die goed in het team past. Onze accountmanager Rianne de Wolff bedacht een concept dat gericht was op ‘latent werkzoekenden’: mensen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel openstaan voor iets beters. Door middel van commercials op Radio Noord werden deze potentiële kandidaten bereikt. De commercials waren herkenbaar vanwege de link met de bekende Raadsveld-commercial waarin de uitstekende service en de vrolijkheid centraal staat.

Het resultaat was er al snel: de telefoon ging bij Raadsveld en de persoon aan de andere kant van de lijn voelde zich direct aangesproken. Er volgde een leuk sollicitatiegesprek en de nieuwe medewerker bleek perfect in het team te passen.

Onze eigen proef op de som

Ook RTV Noord zelf heeft goede ervaringen met regionale wervingscampagnes. Toen we eind 2022 op zoek waren naar een commercieel medewerker binnendienst, trokken we onze nieuwe collega aan via een vergelijkbare campagne. Hij hoorde onze commercials tijdens het klussen en reageerde enthousiast. Inmiddels is hij alweer een tijdje aan de slag en profiteren we nog iedere dag van zijn inzet.

Bent u ook op zoek naar nieuw personeel? 

Neem dan contact met ons op via één van onze accountmanagers. Wij denken graag met u mee en zorgen voor een wervingscampagne op maat, die uw potentiële nieuwe medewerkers aanspreekt. Zo kunt u snel en efficiënt de juiste kandidaat vinden voor uw vacature.