Waarom u juist in de zomervakantie wilt adverteren
16 juni 2023 
1 min. leestijd

Waarom u juist in de zomervakantie wilt adverteren

De zomer is een tijd van ontspanning, reizen en vakanties. Veel ondernemers hebben de neiging om hun advertentiebudgetten te verlagen tijdens deze periode, vanwege de aanname dat er minder publiek is dat naar de radio luistert en tv kijkt. Maar die aanname blijkt helemaal niet te kloppen…

Het misverstand over verminderd publieksbereik

Veel ondernemers denken dat mensen tijdens de zomervakantie minder tijd besteden aan het luisteren naar de radio of het kijken naar tv-programma's. Hoewel sommige traditionele mediakanalen mogelijk een tijdelijke daling in kijk- en luistercijfers ervaren, is dat bij Noord niet het geval. Uit onze statistieken blijkt dat ons publiek loyaal blijft, ook tijdens de vakantieperiode. Ze blijven afstemmen op onze zenders en frequenties. Daarnaast wordt de app natuurlijk ook op vakantie geopend en bereiken we de meeste volgers ook gewoon dagelijks via Facebook of Instagram. Drie redenen waarom u juist in de zomervakantie zou moeten adverteren:

1. Gericht adverteren op een loyaal publiek

Adverteren tijdens de zomervakantie biedt u een unieke kans om uw boodschap te richten op een trouw en betrokken publiek. De kijkers en luisteraars hebben vaak meer vrije tijd en zijn door mooi weer en een goed humeur ontvankelijker voor reclameboodschappen. Door uw advertenties uit te zenden, kunt u zich richten op een specifieke doelgroep die actief betrokken blijft, ongeacht het seizoen. Dit publiek heeft een sterke band met de omroep en vertrouwt op de programma's en informatie die we bieden. Uw advertentie zal daarom impact hebben op de luisteraars en kijkers.

2. Verminderde concurrentie

Aangezien sommige ondernemers ervoor kiezen om hun advertentiebudgetten te verlagen tijdens de zomervakantie, ontstaat er een verminderde concurrentie. Door juist in deze periode te adverteren, vergroot u de kans dat uw boodschap opvalt bij het publiek. Met minder concurrentie kunt u een groter marktaandeel veroveren en de aandacht trekken van potentiële klanten. Dit is een uitgelezen kans om uw merk en uw positie in de markt te versterken.

3. Stimuleer toerisme en lokale activiteiten

De zomervakantie is ook een tijd waarin mensen hun reisplannen maken en op zoek zijn naar leuke activiteiten in de regio. Door te adverteren bij RTV Noord kunt u toeristen en lokale bewoners inspireren om uw bedrijf te bezoeken of gebruik te maken van uw diensten. U kunt speciale aanbiedingen of evenementen promoten die aansluiten bij de zomerse sfeer en mensen aantrekken die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning.

Conclusie

Adverteren tijdens de zomervakantie is een strategische zet om uw doelgroep te blijven bereiken, zelfs als mensen tussendoor even op vakantie zijn. De bereikcijfers blijven stabiel, wat betekent dat uw advertenties een groot publiek kunnen bereiken dat loyaal is aan de omroep. Profiteer van de verminderde concurrentie en stimuleer toerisme en lokale activiteiten door uw merk te promoten op ons platform. Neem contact met ons op en ontdek de verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te adverteren en te groeien tijdens de zomervakantie.